Thursday, April 25, 2013

Prima activitate cu plastelina



Am incercat intr-o zi sa fac niste plastelina pentru Ema, dupa o reteta foarte simpla, doar cu faina, apa si fulgi de ovaz si a iesit chiar destul de bine, chiar daca nu am avut cu ce sa o colorez.


Pentru inceput, am infipt trei bete subtiri intr-o bucata de plastelina, pe care Ema sa introduca paste circulare, activitate care a interesat-o cat de cat, dar fiind curioasa sa afle pe ce stau betisoarele, nu i-a retinut atentia chiar foarte mult timp.


Plastelina i-a placut asa si asa, daca eu rupeam cate o bucatica din bucata mare, incerca sa ma convinga sa o pun inapoi :) Cand a vazut ca se pot face si "ba" (mingiute) cu materialul asta s-a mai luminat putin si m-a lasat sa o rup :) Am facut apoi, cat de cat impreuna, un om de zapada si cam asta a fost prima ei experienta cu plastelina.

Wednesday, April 24, 2013

Margele de apa




Ema, incantata la maxim de joaca intr-o cutie cu margele mov de apa :) O cutie plina cu "ba" adica :) O activitate senzoriala simpla si distractiva.





 




Sunday, April 21, 2013

Prima cutie senzoriala



Prima cutie senzoriala ("sensory bin" din engleza) pe care am alcatuit-o pentru Ema a fost simpla si totusi foarte apreciata: orez ca baza, paste cilindrice, forme geometrice de plastic, sticluta, cutie si lingurite pentru transferat si turnat orezul dintr-o parte in alta.


 O a doua varianta a aceleasi cutii a fost schimbarea formelor geometrice cu ustensile de bucatarie: oale, farfurii, linguri, etc. Activitatile astea au fascinat-o pe Ema cel putin cate 30 de minute.


Tuesday, April 16, 2013

Prima postare - despre ce doresc sa fie blogul acesta

       Un nou blog, o noua prima postare. Asta legat de faptul ca am mai inceput bloguri de-a lungul timpului si le-am lasat balta apoi, cand parca nu isi mai gaseau locul in viata mea la un moment dat. Blogul acesta e despre fetita mea, Ema Irina, care acum are aproape 18 luni, despre cum se joaca ea, cum invata, cum creste si deci cum isi traieste copilaria, pentru ca bebelusia e clar lasata deja in urma. Am citit in ultima vreme probabil sute de bloguri pe tema asta, a activitatilor pentru copii, majoritatea straine, dar si cateva superbe de la noi. Am simtit nevoia sa am si eu un spatiu unde sa adun idei, unde sa pun linkuri spre blogurile care ma inspira, unde sa postez ce facem si  noi, pentru a initia un dialog poate cu altii interesati de aceleasi lucruri, pentru a cunoaste oameni noi si pentru a avea, de ce nu, un jurnal al copilariei Emei. Dintotdeauna m-au pasionat fotografiile, pastrarea amintirilor, scrapbookingul, scrisul, iar acest blog e o continuare a acestor interese si o modalitate in plus prin care incerc "sa capturez" clipele frumoase petrecute cu Ema, clipe care zboara pur si simplu!
       Nu am de gand sa povestesc foarte multe despre Ema (desi apreciez blogurile care sunt cu adevarat jurnale si pe care le citesc cu multa placere), cat mai ales sa postez din cand in cand activitatile pe care le facem noi tot mai des si sper eu sa gasesc mereu idei pentru altele noi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...