Tuesday, April 15, 2014

Cosulet de Paste pentru bebelusi



Noi nu avem o traditie in a oferi copilasilor de Paste un cosulet cu dulciuri sau jucarii, eventual de la Iepuras, dar incepe sa mi se para o idee tot mai buna (fara partea cu dulciurile totusi, sunt o multime de lucruri care ar putea umple asa un cosulet si fara partea cu iepurasul care il aduce). Ema avea 5 luni si jumatate la primul ei Paste si nestiind cum sa o implic altfel in activitati specifice, m-am gandit sa ii alcatuiesc un cosulet cu oua de plastic, cu care sa se poata juca in voie.



Am gasit asadar un cosulet potrivit, alb si dragalas, am pus un strat subtire de iarba artificiala si l-am umplut cu oua de plastic, sub care am strecurat si o surpriza: un iepuras moale si pufos, cu labutele numai bune de ros in perioada in care apar dintisorii :)


 Ema a fost incantata la maxim sa descopere continutul cosuletului: s-a jucat cu ouale, a incercat sa le manance, evident, le-a aruncat in toate partile, s-a bucurat de iepuras si a fost intrigata de iarba artificiala, care a tinut-o ocupata o perioada lunga, o experienta senzoriala foarte potrivita pentru acea varsta. In pozele de mai sus parca incearca sa inveleasca iepurasul cu iarba artificiala, asa pare :)


Am crezut ca ii va place mai mult iepurasul, dar ea a fost mai interesata de oua, probabil pentru ca erau usor de apucat in manute si de aruncat :)


Pana la doi ani, i-am facut Emei cate o sedinta foto speciala in fiecare luna pe 26 (ziua in care s-a nascut), asadar am putut in acea luna sa folosesc la poze cosuletul de Paste pentru a-i mentine atentia. Pur si simplu l-am ansamblat din nou si Ema a fost foarte incantata sa il descopere iarasi :) Cum la fel de incantata a fost sa il reintalneasca pe marele iepuroi, jucaria de plus langa care ii faceam poze in fiecare luna pentru a observa cum creste in comparatie cu el :) Ea si iepuroiul s-au bucurat nespus de cosuletul de Paste si eu am putut face niste fotografii adorabile intre timp :)


Aflandu-se la o varsta la care pentru a descoperi lumea inconjuratoare se folosea in principal de gustat, bineinteles ca a cercetat cu gurita tot ce a prins, in principal ouale, dar nu a scapat de ros nici tablita :) Oricum, gustul obiectelor explorate cu gurita sunt convinsa ca a cam dezamagit-o, dupa cum reiese si din unele poze :)


Anul acesta am de gand sa fac pentru Ema (2 ani si jumatate) un cosulet de Paste plin cu activitati specifice si mici surprize tematice, dar ma gandesc ca asa un cadou e foarte potrivit si pentru bebelusi, atata timp cat in cosulet nu se afla obiecte mici, pe care ar putea sa le bage in gurita. Ce ar putea sa mai contina un cosulet pentru bebelusi? Pe langa ceea ce am folosit eu cand era Ema mica, m-am mai gandit la niste variante:

- oua de plastic care se deschid, in care se pot pune diferite seminte, pentru a face zgomot cand sunt scuturate. Bineinteles ca ouale trebuie lipite la mijloc foarte bine.

http://coveredinmodpodge.blogspot.ro/2012/04/baby-easter-basket-ideas-or-little.html?showComment=1333732196993
Sursa fotografie: http://coveredinmodpodge.blogspot.ro

- jucarii de plus (iepurasi, puisori, oite, ratuste)
Sursa fotografie: www.amazon.com


- jucarii de lemn care pot fi roase cand apar dintisorii

https://www.etsy.com/listing/123369548/personalized-organic-baby-teether-toy?ref=exp_listing
Sursa fotografie: https://www.etsy.com

- jucarioare crosetate : iepurasi, morcovi :)

Sursa fotografie: https://www.etsy.com


https://www.etsy.com/listing/180401385/crochet-carrots-newborn-photographer?ref=related-0
Sursa fotografie: https://www.etsy.com

- marionete pentru degete/ pentru manute

Sursa fotografie: http://holloughby.blogspot.co.uk

- o carte cartonata cu tematica pascala sau cu puisori de animale



- ratuste de plastic pentru baita (Ema adora de cand era mica ratustele ei de plastic)

http://www.amazon.com/12-EASTER-Rubber-Ducks/dp/B000MBZHVE/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1363802243&sr=8-4&keywords=easter+bunny
Sursa fotografie: www.amazon.com

- plastilina facuta in casa si forme pentru decupat cu tematica de primavara: iepurasi, floricele (daca bebelusul se apropie de varsta de un an)

http://www.oneperfectdayblog.net/2013/03/22/easter-play-dough/
Sursa fotografie: http://www.oneperfectdayblog.net

- clamite, fundite, bentite ( daca e vorba de o fetita )

https://www.etsy.com/listing/126813444/adorable-baby-easter-bunny-miniature
Sursa fotografie: https://www.etsy.com

-iarba artificiala mi se pare totusi de nelipsit, chiar ofera o experienta senzoriala interesanta bebelusului, acesta o poate trage, rupe, intinde, arunca, o poate lipi de obrajori sa ii simta textura, o poate strange in pumnisori, etc. Evident ca trebuie supravegheat sa nu o manance totusi :)


Sunt curioasa, voi oferiti cosulete de Paste sau cadouri de la iepuras copilasilor? Cand eram mici, eu si sora mea primeam inainte de Paste pantofiori noi, pentru a merge cu ei la biserica si pentru a-i purta apoi toata primavara la rochite si fustite :) Cum spuneam la inceputul postarii, imi place ideea de a oferi un cadou de Paste care sa contina lucrusoare specifice pentru aceasta perioada de primavara, dar cu conditia sa nu fie de la nici un iepuras totusi, mi se pare o idee un pic absurda, care nu are evident nici o legatura cu sarbatoarea in sine. Ne bucuram de iepurasi, puisori si alte animalute mici, pentru ca apar acum primavara si sunt foarte dragalase, dar nu mi s-ar parea in regula ca fetita mea sa creada intr-un iepuras de Paste care lasa cadouri :) Voi cum procedati?


- In fotografii Ema are 5 luni si jumatate, apoi 6 luni -

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...