Friday, February 28, 2014

Invitatii la joaca: plastilina, obiecte de toamna si animale din padure



Da, stiu ca acum tocmai vine primavara, dar dupa ce am postat activitatea aceasta, mi-am amintit de animalele noastre din padure si despre faptul ca n-am apucat pana acum sa scriu pe blog cum ne-am jucat cu ele toamna trecuta, cand am facut o serie de activitati despre animale din padure. Si chiar daca nu mai e toamna de mult, animalutele acestea tot merita atentie, pentru ca sunt deosebit realizate, realistice si pline de detalii si pentru ca Ema pur si simplu le iubeste :) 

Thursday, February 27, 2014

Cutie senzoriala cu sare pentru dramatizarea povestii "O noapte cu ninsoare"



O data cu interesul pentru cititul povestilor, a aparut la Ema si cel pentru repovestirea intamplarilor. Am observat ca retine o multime de amanunte si poate raspunde corect la intrebari referitoare la continutul cartilor citite si ca intelege si firul povestirilor, ordinea in care sunt sunt prezentate intamplarile.

O metoda foarte buna de a incuraja interesul pentru carti mi se pare punea in scena, in mod cat mai distractiv si jucaus, a povestirile cu care devine familiara.


Tuesday, February 25, 2014

Invitatie la joaca - plastilina si animale polare


Iarna aceasta am avut foarte putin timp zapada, dar si cand a nins, a fost incredibil de frumos: zapada alba si pufoasa a acoperit totul: casele, bradutii din curte, ramurile copacilor in zare... de pe geamul nostru din bucatarie chiar se vede un peisaj fantastic iarna :) Asa o vreme invita la stat in casa la caldura si facut activitati interesante :)

Saturday, February 22, 2014

Inimioare de gheata pe panoul luminos



In luna februarie, printre joaca noastra cu animale polare, am strecurat si cateva activitati cu inimioare, pentru ca idei sunt o multime, si pentru ca ne-am cam saturat de albastru, mai vrem si rosu :) Ema a invatat ca inima inseamna iubire si tot cere in ultima vreme sa deseneze sau sa picteze inimioare pentru cineva anume. Azi mi-a zis iar:

- Mami, Ema chie!
- Ce vrei sa desenezi?
- Inima!
- Iar o inima? Pentru cine?
- Nu zic, mami!

Sunday, February 16, 2014

Un orasel cu amintiri si dorinte - concurs



Pentru concursul organizat de Clubul Magic am pregatit si noi o activitate acum cateva zile, doar ca reusesc sa scriu despre ea abia acum, pe ultima suta de metri. Concursul presupune crearea unei lucrari, prin orice tehnica, in care sa se regaseasca o amintire frumoasa din anul care a trecut si o dorinta pentru anul nou, in care am intrat deja de o luna jumatate :)

Tuesday, February 11, 2014

Habitatul pinguinilor - joaca imaginativa pe panoul luminos



In ianuarie la sfarsit au venit si la noi zapezile si temperaturile scazute (chiar de minus 20 de grade), asadar a fost foarte potrivit sa incepem o serie de activitati despre animalele polare. Ema a primit de Craciun mai multe carti despre animale polare, dintre care una cu sunete, si niste figurine: un urs polar, o balena si o colectie intreaga de pinguini (tubul cu pinguini de la Safari mai exact). Am folosit asadar in aceasta perioada foarte mult, atat cartile, cat si animalele noastre polare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...