Saturday, October 18, 2014

Nasturel - activitati inspirate de carte



Ema a primit minunata carte cu Nasturel anul trecut de Craciun, pe cand avea 2 ani si 2 luni si a devenit in  scurt timp cartea ei preferata. A fost absolut prima poveste pe care a avut rabdare sa i-o citesc de la inceput pana la sfarsit (si pe atunci era lucru mare, nu statea sa se uite decat la cartile cu poze, fara povesti si asculta doar poezii scurte), si am ajuns in cele din urma sa o citim de cateva ori pe zi. Iar cand nu citeam cartea, Ema o mai lua singura de pe raft si incerca sa i-o povesteasca ursuletului ei, lui Momo :) Era tare dulce cand arata cu degetul spre cuvinte si se prefacea ca citeste :)

Colectia de obiecte de toamna



Toamna trecuta am fost de mult mai multe ori prin padure decat am apucat anul acesta, si am reusit sa strangem numeroase obiecte micute specifice acestui anotimp frumos. De asemenea am si cumprat anul trecut o serie de obiecte de toamna (dovleci si mere de polistiren, frunze de lemn, bete de scortisoara, rondele de lemn etc), deoarece am vrut sa le folosesc ca si decor la petrecerea Emei de 2 ani, care a avut ca si tema "Animale din padure toamna". Am deschis acum cateva zile cutia noastra cu "comori de toamna" si m-am tot gandit ce sa fac cu ele mai interesant... o cutie senzoriala cred ca n-ar mai fi fost atat de atractiva pentru Ema la varsta asta, asadar am combinat unele din ideile de anul trecut si am aranjat frumos colectia noastra intr-o minunata cutie compartimentata.

Thursday, October 9, 2014

Cutie sortator - varianta homemade



 Ideea aceasta nu e nicicum originala, am gasit-o de multe ori pe blogurile pentru copii, iar articolul care chiar m-a inspirat sa fac si eu una e acesta. Cam toti copiii au o perioada in care iubesc sa introduca obiecte mici prin gauri. Am incercat de-a lungul timpului sa fac o serie de "jucarii" care sa satisfaca nevoia aceasta a Emei (unele din ele sunt mentionate in articolul acesta). De altfel, nu cred ca exista copil sa nu aiba pana pe la 2 ani acasa un sortator cu forme geometrice, fie de plastic si in forma de broscuta sau borcan de biscuti, fie de lemn si astfel mai conform cu principiile Montessori :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...